Augmented reality på Geocenter Møns Klint

Trias_coelo

GeoCenter Møns Klint. En dansk-grønlandsk dinosaurekspedition under ledelse af GeoCenter Møns Klint har besøgt Jameson Land i det nordøstlige Grønland, hvor en lang række udgravninger af spændende fund blev færdiggjort.

Ekspeditionens resultater er blevet brugt i en spændende ny udstilling på Geocenteret, hvor de uddøde kæmper bliver vækket til live med digital teknologi, så besøgende får en fascinerende og engagerende interaktiv oplevelse.

I pyramiderummet har vi skabt en oplevelse af, at dinosaurer går rundt blandt publikum ved at benytte augmented reality, dvs et kamera optager publikum og blender optagelsen sammen med animationer.

Oplevelsen starter med videoer af Grønlands klippelandskab fra udgravningsområdet, der fader over i et Trias-landskab bygget op i 3D med omfattende animationer af dinosaurer og kæmpepadder fra Trias perioden. Disse videoer afvikles på 4×6 højkantsmonterede 70” skærme.

Herefter drejer oplevelsen over på en kæmpe 6 meter bred skærm, hvor skelettet af en stor planteæder, en plateosaur, vækkes til live. Plateosauren bevæger sig ud blandt publikum forfulgt af en flok rovøgler, der også interagerer med publikum, inden den møder sit endeligt i en dramatisk kamp.

Find videoer og flere billeder i vores portfolio.