Ledelsesmæssige udfordringer i forbindelse med opkøb af kreative virksomheder

Posted by on jul 18, 2013 in Rapporter og foredrag | No Comments

Don’t kill your darlings! 

Sammen med Henrik Zein fra Nordisk Film har jeg lavet en undersøgelse af de ledelsesmæssige udfordringer i forbindelse med opkøb af kreative virksomheder.

Vi ser nærmere på de erfaringer som så forskellige virksomheder som CAT, Gyldendal, Egmont, Nordisk Film, Microsoft mfl har gjort sig med hele eller delvise opkøb af mindre kreative virksomheder.
Tilsyneladende er succesraten ikke særlig høj, når store virksomheder køber små kreative virksomheder. Når hverdagen melder sig efter et succesfyldt opkøb, er det tilsyneladende svært for mange af de opkøbte virksomheder at leve op til forventningerne.

Vi har skrevet en rapport, hvor vi ser nærmere på de ledelsesmæssige udfordringer i forbindelse med opkøbene og kommer med bud på hvorfor det i nogle tilfælde er gået godt, mens det i de fleste andre ikke er endt lykkeligt.

Rapporten bygger på et omfattende og fortroligt interviewmateriale med mange fremtrædende aktører fra spil- og filmbranchen og kan derfor ikke offentliggøres, men vi er i det mindste blevet meget klogere 🙂