Udvikling af spil handler meget om erfaring

Posted by on jun 15, 2012 in Spil | No Comments

Kongo Interactive er en temmelig erfaren spiludvikler. Vi har produceret rigtig mange computerspil fra offline pc-spil over mindre webspil og store online verdener til spil til facebook apps og spil til de mobile platforme som iOS og android smartphones og tablets.

Se nogle af de opgaver vi har løst på www.kongo.dk/

Hvorfor er gameplay så vigtigt i spil?

Gameplay er alfa og omega i spil. Gameplay er den mekanik, der fanger og motiverer spilleren, og giver ham og hende lyst til at vende tilbage. Forståelsen for gameplay kommer først og fremmest gennem erfaring. Gennem arbejdet med mange typer spil og ikke mindst mange forskellige brugere kommer forståelsen for, hvad der skal til.

Spiludvikling er komplekst og involverer mange kompetencer, så selvfølgelig skal man ikke undervurdere vigtige elementer som lyd og grafik – og vi lægger meget vægt på at den audiovisuelle oplevelse er i top – men uden et godt gameplay hjælper flot design og god lyd ikke ret meget.

Hvordan arbejder vi med gameplay i udvikling af spil?

Sammen med vores kunde tager vi en indledende drøftelse af formålet med spillet eller den interaktive oplevelse. Skal spillet fx markedsføre et produkt eller en service, skal vi oplyse eller formidle, skabe fastholdelse og loyalitet, brande og/eller pirre nysgerrigheden og skabe omtale?

Vi starter som regel med at udfærdige et solidt grundkoncept bestående af designskitser og storyboards – gerne i samarbejde med vores opdragsstiller. Når der er enighed om det grundlæggende koncept, kan vi begynde at arbejde med gameplay’et inden for disse rammer.

Det er vigtigt at gøre sig klart, hvad vi ønsker at motivere spilleren til, og hvilke ’knapper’ vi vil dreje på. Skal vi stresse spilleren (positivt forstået), appellere til konkurrence-genet eller arbejde med humor, omsorg, kontrol eller andre motivationsfaktorer.

Vi har en stor erfaring at trække på med mange forskellige målgrupper og har gennem mere end 10 år udviklet over 100 spil til børn, unge og voksne.

Se eksempler på hvad vi har lavet på www.kongo.dk/, www.guppylife.com og www.hca.eu

Kontakt Per Rosendal på 22 30 30 18 eller per[at]kongo.dk, hvis du vil vide mere.