Vækstfondens manglende interesse for at investere i computerspil

Posted by on nov 25, 2013 in Uncategorized | No Comments

business.dk
I en artikel på business.dk tales der om manglen på offentlig investeringskapital i spilbranchen, og Vækstfondens kommunikationsansvarlige Peter Bruun påstår, at de skam gerne vil investere i spil. Men det ved vi godt ikke passer. Så de får en kommentar:

Peter Bruuns påstand om, at Vækstfonden gerne investerer i computerspil er ikke korrekt.
Det er mange år siden, at VF har investeret i computerspil, og VFs repræsentanter har overfor branchen tydeligt udtalt, at spil ikke længere er et indsatsområde for Vækstfondens investeringer.
Set fra branchens side er det i fuld overensstemmelse med fondens adfærd. VF forstår ikke spilbranchens digitale og internationale forretningsmodeller i modsætning til eksempelvis CAT Science, der er også er en delvist offentlig fond om end med et investeringsbudget på få procent af det, VF råder over.
CAT Science har imidlertid gjort en indsats for at forstå spilmarkedet og har derfor en portefølje manager med fokus på spilbranchen ansat.
CAT Science har på få år opbygget en indsigt i spilbranchen, som har udmøntet sig i flere gode investeringer med en imponerende exitrate langt over hvad VF præsterer.

Så set fra branchens side ville det klart være ønskeligt, at CAT Science fik øget sit ret begrænsede budget.

Se artiklen her

Foto fra artiklen.