Historie

Kongo Interactives historie begynder egentlig med Savannah, som blev grundlagt af Per Rosendal i 1995.

Savannah blev skabt som en reaktion på det ringe udbud af gode computerspil til børn med en ambition om at bygge videre på den stærke skandinaviske tradition for at lave god børneunderholdning.

Spøgelse Med Forkølelse blev Savannahs første spilproduktion, og da det udkom i julen 97 blev det en kæmpe succes både hos anmelderne og børnene. Spøgelse Med Forkølelse blev kåret som årets børnespil i 1998 og er til dato et af de mest solgte børnespil i Danmark.

Spøgelse Med Forkølelses succes blev fulgt op med nye spil om Troldmanden Bellini, bla Skeletter Med Kasketter, Bellinis Bikini og Ostekrigen På Mælkevejen.

I år 2000 kom det første spil med Bille & Trille til de mindre børn, og de følgende år fulgte mange flere spil med bla Rasmus Klump og Jungledyret Hugo. Samlet udgav Savannah mere end 20 forskellige spil, som blev eksporteret til godt en snes forskellige lande.

Infotainment, edutainment og advertainment

Savannah blev ved årsskiftet 2002/3 solgt til Dansk Bredbånd, hvorefter Per Rosendal stiftede Kongo Interactive med særlig fokus på anvendelsen af interaktivitet og spil- og gameplay-elementer indenfor formidling, undervisning, interaktiv kommunikation og markedsføring.

Spilprogrammering og 3D design

Ved siden af arbejdet med at udvikle og producere projekter for vores kunder, har vi fortsat udviklingen af egne projekter.

Andreas Møller, Søren Buus, Jacob Buck og Per Rosendal etablerede datterselskabet GuppyWorks for at udvikle ny spilteknologi. Arbejdet resulterede i en banebrydende AI-teknologi bygget i C++, som er blevet videreudviklet i HC Andersen spillet, The Ugly Prince Duckling, samt i det ambitiøse onlinespil GuppyLife, der er et browserbaseret 3D spil skabt i Unity.

Vores omfattende tekniske erfaring og ikke mindst brugererfaringen fra vores egne projekter er værdifuld viden, når vi løser opgaver for vores kunder.

Vi har produceret til de fleste platforme og bevæger os ubesværet fra produktionen af en app til iOS og Android produceret i Cocos2D, Unity eller html5 til facebook apps eller webproduktioner i flash.

Se nogle af vores mange projekter på vores portfolio, http://kongo.dk/

Som det kan ses lægger vi vægt både på solid teknologi og på godt design.

Kontakt os på 22 30 30 18 eller per[at]kongo.dk, hvis du vil vide mere.